De Lijstenmaakster

De Lijstenmaakster

 

Inlijsten is een apart vak, heb je hiervoor een speciale opleiding gevolgd ?

MC: Een echte opleiding, naast hier of daar een cursus, bestaat er denk ik, niet echt. Ervaring is echter van heel groot belang, want geen 2 inlijstingen zijn dezelfde.Door de jaren zie je jezelf creatiever en inventiever worden, je schoolt jezelf als het ware voordurend bij.

Voor vele mensen is een kader kiezen een niet alledaags iets, geeft u hiervoor ook advies?

MC: Mijn klanten mogen hierop altijd rekenen. Tesamen gaan we op zoek naar de verschillende mogelijkheden van het inlijsten. Harmonie in het geheel, waarbij het in te lijsten werk op de allereerste plaats komt.

U doet alles in eigen atelier ?

MC: Ik verzorg inderdaad zelf het maatwerk.

Ik vraag aan de klanten altijd naam en een telefoonnummer zodat ik hen nog kan contacteren om details te bespreken, die eventueel over het hoofd gezien werden op het moment van de keuze, zo kan alles nog vroegtijdig opgelost worden

Mijn opleiding hoger kunstonderwijs komt goed van pas. Kleuren combineren en esthetisch evenwicht zijn echt m'n ding. Af en toe kan ik een persoonlijke touch aan een inlijsting geven, dat is zeer fijn als je daarin het vertrouwen van de klant krijgt Ik probeer méér te doen dan alleen maar een kadertje afleveren.Soms is het zinvol om een oude lijst te herstellen. het berteft dan voornamelijk oude, waardevolle ornamentlijsten die niet meer in de handel verkrijgbaar zijn. Ook voor een portretschilderij of andere teken-of schilderopdracht kan je bij mij terecht !.